Auto gratis adverteren

autow1Een auto gratis adverteren, kan dat? Nou ja, bij de supermarkt, op het advertentiebord zal het wel lukken. En op je eigen website wil dat ook wel. Er zijn ook gratis advertentiesites. Het nadeel van die sites is alleen dat je niet echt heel veel reacties zult krijgen. De meeste mensen kijken op Marktplaats, en die vraagt toch een bedrag van €15,– voor twee weken. Misschien wel de moeite waard, want met een beetje geluk heb je aan die twee weken wel genoeg.

Een goede tip is om de advertentie online te zetten vlak voor het moment dat de meeste mensen gaan kijken, dus vrijdagmiddag, net voor het weekend.

Enkele tips om een effectieve advertentie te zetten: Gebruik in de titel het merk, het model en het bouwjaar en voeg als er nog ruimte is in de titel de APK datum toe of iets anders specifiek, bijvoorbeeld navigatie. In de advertentie vermeld je je telefoonnummer, en de optie bieden kun je het beste uit zetten. Mensen bellen wel, als ze serieus zijn. Foto’s van de buitenkant van de auto kun je het beste eerst uploaden. En bovenaan in de advertentie kun je de APK datum vermelden en de onderhoudsgeschiedenis, onderaan de eventuele mindere punten. De prijs kun je vaststellen op basis van een advertentie van een vergelijkbare auto, waarbij je let op bouwjaar, kilometerstand, onderhoud en schade. Er zijn ook websites waarop je die gegevens en je kenteken in kunt voeren, en waar die waarde dan vastgesteld wordt door mensen van een bedrijf. Die willen trouwens ook je auto kopen voor die prijs. Misschien wel net zo makkelijk, hoef je geen advertentie te zetten. Niet gratis, en ook niet voor €15,– in twee weken. Dat lijkt ons wel een goede optie.