Laadpalen

pexels-photo-mediumAls je een elektrische auto koopt, moet hij regelmatig opgeladen worden, dat spreekt vanzelf. Voor veel mensen toch een reden om te aarzelen over de aanschaf, want ze zijn er net bekend mee en het lijkt lastig. Dat hoeft eigenlijk niet, want er komen steeds meer laadpalen bij. Er zijn ook snellaadpalen in opkomst. En men is bezig inwisselbare laadpakketten te ontwikkelen. Dat gaat op dezelfde manier als je een gastank voor de camping inwisselt. Het scheelt veel tijd: je hoeft niet te wachten op het laden.

Ook met een hybride auto is het wat eenvoudiger: die hebben een minder grote accu nodig. Dat heeft als bijkomend voordeel dat de aanschafkosten lager liggen, want het grootste deel van de kosten zit in de dure accu.

Voor thuis kun je een laadpaal aanschaffen. Er zijn laadpalen in allerlei soorten en maten, en in allerlei prijsklassen. De ANWB kan je helpen met uitzoeken, en met het installeren. Een laadpas kun je ook via de ANWB krijgen. Die heb je nodig, om te voorkomen dat anderen zomaar elektrische stroom aftappen via jouw laadpaal. En om zelf bij een openbare laadpaal je accu op te laden. Zo’n laadpas is meteen je betaalpas voor de stroom.

En je oude auto, die kun je dan verkopen, als je een elektrische koopt. Via het internet gaat dat heel eenvoudig, het kan zelfs in één dag. Vandaag nog, als je wilt. Dan kun je dus ook een occasion uitzoeken, want je hoeft je geen zorgen te maken over de inruilprijs die te laag wordt. Je kunt je auto namelijk gewoon voor de marktwaarde verkopen.